Omgangsregeling

Het belangrijkste in uw leven zijn uw kinderen. U wilt het voor hen goed regelen. Als u gaat scheiden is het belangrijk dat er duidelijke afspraken zijn over de kinderen. Is co-ouderschap een optie of juist niet? Bij wie staan de kinderen ingeschreven? Hoe vaak ziet de andere ouder de kinderen? Hoe zit het met verhuizen? Als het lukt om daar bijvoorbeeld in mediation als ouders samen afspraken over te maken, kan dat worden vastgelegd in een ouderschapsplan. Als u er niet uit komt, kan ik aan de rechter vragen om een omgangsregeling vast te leggen.

Afspraak maken

Gezag

Het uitgangspunt van de wet is dat een kind twee ouders heeft met gezag. Dat betekent dat je als ouders samen afspraken moet maken over een kind. En samen beslissingen moet nemen over het kind en allebei een handtekening moet zetten voor sommige zaken zoals het inschrijven op een school of het aanvragen van een paspoort. Als ouders echt niet meer in staat zijn om met elkaar te communiceren en het ook niet de verwachting is dat dat nog beter zal worden, kan ik namens u het eenhoofdig gezag bij de rechtbank aanvragen. Als u juist het gezamenlijk gezag wil krijgen maar uw ex-partner werkt niet mee, kan ik namens u aan de rechtbank vragen om te bepalen dat u ook het gezag krijgt.

Afspraak maken

“Mr. L.F. Niemantsverdriet-Wensink heeft ons geholpen om een ouderschapsplan met duidelijke afspraken over de kinderen te maken. Goed dat we nu allemaal weten waar we aan toe zijn, dat scheelt een hoop geruzie.”

“Ik dacht dat ik als vader automatisch het gezag over mijn kinderen had gekregen. Dat bleek niet zo te zijn. Mr Niemantsverdriet heeft mij geholpen om dit snel voor elkaar te krijgen.”